+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Wil je jouw medewerkers vitaal en betrokken houden, koppel dan vitaliteitsmanagement aan jouw maatschappelijke investering. Loop/fiets/zwem jij met jouw bedrijf, afdeling of klantenkring (virtueel) mee naar jouw project, bijvoorbeeld in Kenia? Yes, we can!

Werkgevers zijn steeds meer bezig met het maken en behouden van een fitte werknemer. Tegelijkertijd willen we betrokken medewerkers zien. Bedrijven met vitale en betrokken medewerkers kennen een hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en zijn bovendien innovatiever. Steeds meer ondernemers zien dat ‘goed doen voor de wereld’ op een manier die past bij jouw bedrijf (matcht met jouw core values) niet alleen iets betekent voor het imago van de organisatie, maar ook voor de betrokkenheid en energie van medewerkers.

Bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan, zijn vaak geliefde werkgevers, niet in de laatste plaats omdat mensen ook zingeving in hun werk zoeken. Niet zo vreemd: als je met jouw werk niet alleen de aandeelhouders tevreden houdt maar ook bijdraagt aan de toekomst van een kwetsbare groep kinderen, onze next generation, dan heb je écht iets om ’s ochtends voor uit je bed te komen. Zeker als je daar als medewerker concreet aan kunt bijdragen.

Door vitaliteitsmanagement te koppelen aan jouw maatschappelijke investering creëer je een win-win. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt mijn jouw bedrijf meedoen aan een sportevenement (zoals een Dam tot Dam-loop) om daarmee geld op te halen voor een gekozen project. Het kan nog persoonlijker, nog meer betrokken:

In 2013 organiseerden wij in samenwerking met TASK een inspirerende actie om virtueel naar hun Net4kids project in Thailand te lopen. Met twintig teams van 8 personen bestaande uit medewerkers, klanten en leveranciers werd er maar liefst 13.000 km afgelegd. Niet alleen lopen, maar ook andere vormen van beweging werden met een stappenteller gemeten en omgerekend naar km. Op de virtuele kaart kon je zien waar je je op de route bevond en hoever de andere teams waren. Men ging lopend of fietsend naar het werk, naar de gym of een extra rondje om, met of zonder rugzak, na het werk. En elke behaalde km van jouw team werd ‘gesponsord’ door familie & vrienden. Met fantastische resultaten. Uit de reacties van de deelnemers kwamen zaken naar voren als, ‘Met nog meer plezier naar mijn werk’, ‘teambuilding ten top’, ‘trots op eigen sportieve prestatie, maar ook op het financiële eindresultaat voor ‘hun project in Thailand’’. Kortom, alleen maar winnaars. Oh, en wist je dat er zo’n 480,15 kg CO² is bespaard doordat medewerkers de auto lieten staan en de fiets pakten om nog wat extra stappen te maken.

Dit wil ik. Voor mijn bedrijf. Voor mijn gezondheid. Voor the next generation.
Vertel mij meer!

We zijn inmiddels 7 jaar verder, maar de campagne is actueler dan ooit. De sportscholen van Nederland zitten vol en het aantal soorten yoga is inmiddels ontelbaar. Ook komen er steeds meer bedrijven bij die maatschappelijk verantwoord gaan ondernemen, maar zich nog wel afvragen hoe zij hun medewerkers hier (nog beter) bij kunnen betrekken. Mogen we ook met jouw bedrijf dit virtuele avontuur aangaan? Fit for Good. Waarom morgen beginnen als het vandaag al kan.