+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Wereldwijd groeit de overtuiging dat sport vanwege haar maatschappelijke betekenis en populariteit dé manier is om jongeren te versterken in ontwikkelings-projecten. Zoals Nelson Mandela sprak: “Sport has the power to change the world”.

In elk van onze projecten speelt sport een rol. Het is dé manier om de voormalig straatkinderen bepaalde kernwaarden zoals samenwerking en respect bij te brengen. Het verbetert de gezondheid en vermindert de kans op ziekte. Specifiek voor de meiden in het Girls Empowerment programma zal sport een bijdrage leveren aan hun positieverbetering als vrouw in het algemeen. Bovendien geeft sport hen de kans om zich te ontwikkelen en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Samen met Kopila Upreti, de bekendste Nepalese volleybalspeelster, zijn we een samenwerking gestart om zoveel mogelijk meisjes te versterken door het spelen van volleybal. Het bereiken van de top was voor Kopila ook niet altijd makkelijk. Als meisje, later als jonge vrouw ondervond ze vooral veel tegenwerking; ze mocht niet naar school en het meedoen met volleybal was uit den boze. Met deze campagne willen we laten zien dat je door zelf in actie te komen het verschil kunt maken voor anderen. Daar is Kopila het perfecte voorbeeld van.